Güncel Rusça Dersler - Rusyam.com

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Rusya'nın Yaz Olimpiyatları heyecanı!


Herkese merhaba! Sıcak havanın kasıp kavurduğu şu günlerde pek çoğumuz televizyon ekranının başından ayrılamıyor. Nedeni ise bu yıl Londra'da gerçekleştirilen 30. Yaz Olimpiyatları. Türkiye adına yarışan sporculardan sabırsızlıkla madalya beklerken, Rusya'yı madalya kürsüsünde görmeye başladık bile.

Rusya'nın kafilesinden söz edecek olursak, Rusya adına 436 sporcu 24 dalda yarışacak. Bir başka deyişle çim hokeyi ve futbol dışında Rusya'yı her dalda görebileceğiz. Rus kafilesindeki bir ilk ise 208 erkek ve 228 kadın sporcu ile erkekten çok kadın sporcunun gönderilmiş olması. Nitekim açılış töreninde Rusya bayrağını hepimizin adını duyduğu Maria Şarapova taşıdı.

31 Temmuz itibariyle kişisel sporlarda erkekler 60 kg judo dalında yarışan Arsen Galstyan altın, erkekler eskrimde Nikolay Anatol'yeviç Kovalev bronz, kadınlar bisiklette Olga Sergeyevna Zabelinskaya bronz, erkekler 73 kg judoda Mansur İsayev altın, kadınlar 63 kg halterde Svetlana Tsarukayeva gümüş ve erkekler 81 kg judoda İvan Vital'yeviç Nifontov bronz madalyanın sahibi oldular. Takım sporlarında ise erkekler 4 x 100 metre serbest yüzme dalında bronz, kadın jimnastik takımı ise gümüş madalyayı kaptı. Böylelikle şimdiye kadar 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyanın sahibi olan Rusya'nın olimpiyat oyunlarının sonunda madalya sıralamasını 3.lükle (aşağı yukarı 70 madalya ile) tamamlaması bekleniyor. Rus kafilesine bol şans! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder