Güncel Rusça Dersler - Rusyam.com

27 Aralık 2011 Salı

Rus Kültür Sokağı - Şanslı Bilet - Счастливый Билет

Rus Kültür Sokağı - Şanslı Bilet - Счастливый Билет


Rusya sınırları içerisinde bir gelenektir şanslı (talihli) biletler. Bir biletteki tüm sayıların aynı olması veya sağdan üç, soldan üç rakamın toplamının eşit olması şanslı bir bilete sahip olduğunuz anlamını taşır.

Günlük hayatta tramvay, otobüs, marşrutka veya troleybüslerde yolculuk ücreti karşılığında biletler tahsis edilir. Bu biletler sizin parayı ödediğiniz anlamını taşır. Eğer kontrol olursa, ki genelde olmuyor, bu bileti göstermeniz icap eder. Aksi halde ceza ödemek zorunda kalırsınız. Buda Rusya’daki ulaşım araçlarının ucuz olması hasebiyle komik bir rakama tekabül eder. Yaklaşık olarak yol parasının iki katı gibi bir ücret bu. Örneğin 10 Ruble (50 Kuruş) – 20 Ruble Ceza (1 Lira)

Yukarıdaki belirttiğim şanslı bilet tabirine uygun biletlere sahip olan kişiler, bu biletleri saklar çoğu zaman. Çok defa şahit olmuşumdur arkadaşlarımın, tanıdıklarımın cüzdanlarında şanslı bilet taşıdıklarına, sınavlara girerken yanında getirdiklerine, şanslı bilet koleksiyonu yaptıklarına.. Hatta bir çok kez bu şanslı biletlerin yendiğini de duydum. Ama doğruyu söylemek gerekirse daha canlı olarak bu olaya şahit olmadım.
 
Eğer bir gün Rusya’ya yolunuz düşer ve şansa ihtiyacınız olursa aldığınız bilete de bir göz atmanızı öneririm..

«Счастливый»
билет
 2+8+6=3+5+8

Счастливо оставаться!)


Photo credit 2) artlebedev.ru
Photo credit 3) chitalnya.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder