Güncel Rusça Dersler - Rusyam.com

28 Aralık 2011 Çarşamba

У Анны сегодня День Рождения! - Bugün Anna’nın doğum günü!



Dancing with the Stars, ABD televizyonunun yüksek reyting alan bir dans yarışması. 2005 yılında başlayan yarışmanın 14. sezonu 19 Mart 2012’de başlayacak. Yarışan çiftlerden biri ünlü bir yıldız, öbürü ise profesyonel bir dansçı. Ünlü yıldızların arasında olimpiyat sporcuları, modeller, şarkıcılar ve oyuncular var. Bu profesyonel dansçılar arasında Rus bir salon ve tango dansçısı öne çıkıyor: Anna Trebunskaya (Анна Требунская).
31 yıl önce bugün yani 28 Aralık 1980’de, Çelyabinsk’te doğan Anna Trebunskaya, altı yaşında dans etmeye başladı. Dans stüdyosu sahibi olan annesi İrina Trebunskaya ile babası Oleg Trebunski de profesyonel dansçılardı. Yedi yaşında katıldığı ilk dans yarışmasından birincilik ödülüyle ayrıldı. Ailesiyle birlikte 17 yaşında ABD’ye göçen Trebunskaya, 2002’den beri kendi gibi salon dansçısı olan eski dans partneri Jonathan Roberts ile evli ve Los Angeles, Kaliforniya’da yaşıyor.



Dancing with the Stars’ın ikinci sezonunda (2006 kışı) eşleştiği Jerry Rice ile ikincilik, 10. sezonda (2010 ilkbaharı) ise Rusların bir numaralı buz patencisi Evgeni Pluşenko’nun 2010 Kış Olimpiyatları’nda altın madalyayı kaptırdığı Amerikalı buz patenci Evan Lysacek ile yine bir ikinciliği daha bulunuyor.
Evan Lysacek’in 2010 Kış Olimpiyatları’nda altın madalyayı hak edip etmediği artistik patinaj dünyasında daha uzun yıllar konuşulacağa benziyor. Tvguide.com sitesi, Anna Trebunskaya’ya “Olimpiyatlarda kimi tutuyordunuz? Lysacek’i mi yoksa Pluşenko’yı mı?” sorunca Anna Trebunskaya “Bence yapımcılarımız, bizi eşleştirecek kadar iyi bir espri anlayışına sahip. Elbette Rus Olimpiyat sporcularının büyük bir hayranıyım ama dürüst olmak gerekirse sadece iyi performansların hayranıyım. Bu yüzden Evan’ın ve Çinli çiftin altın madalya almalarına sevindim çünkü o gece kazanması gereken onlardı ve o onların gecesiydi. Rusya benim anavatanım ama Amerika’da uzun bir süredir buradayım ve buraya kök saldım. Altın madalyayı gördüm ve bayıldım! Çok ağırdı ve büyüktü de. Evan’a gerçek altın olup olmadığını sordum o da ‘Hayır, satamazsın’ dedi.” şeklinde yanıtlamıştı.
Hem ABD, hem de uluslararası latin dansı yarışmalarından pek çok başarısı bulunan Anna Trebunskaya’nın danslarını internetten bulup izlemek bu kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Anna Trebunskaya’nın daha nice yıllar dans etmesi dileğiyle, iyi ki doğdunuz!

Photo credit
1) timessquaregossip.com
2) cdn.blogs.sheknows.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder