Güncel Rusça Dersler - Rusyam.com

1 Mayıs 2012 Salı

Rus Kültür Sokağı - Çalışkan Rus Bayanları


Rus Kültür Sokağı - Çalışkan Rus Bayanları

Bilindiği üzere Rus bayanlarının güzelliği ve zarafeti tüm dünya tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Rusya denildiğinde insanın ilk aklına gelebilecek şeylerin başındadır güzel Rus bayanları. Fakat bu insanların, herkesin bilmediği, en az bu kadar iddialı olduğu bir yönü daha var. Bu, kuşkusuz ellerinin her işe olan yatkınlığı ve iş hayatındaki üstün başarılarıdır.

Rusya’ya belli bir süre için gelen kişilerin ilk izlenimlerinden biridir Rus bayanlarının hemen hemen her işte çalıştıklarına şahit olmak. Onları tezgâh, dükkân, mağazalarda satış yaparken, otobüs, troleybüs, dolmuş kullanırken, bir bankada genel müdür, uçaklarda pilot, orduda ise kıdemli bir asker olarak görmek, kısacası hayatın her alanında onlara, yani çalışkan Rus bayanlarına rastlamak pekâlâ mümkündür.

Rus bayanlarının mesleki birçok alanda kendilerini göstermelerini, geçmişte yaşanmış birkaç mühim olaya bağlayabiliriz. Örneğin; İkinci Dünya Savaşında, Rus sınır boylarında, açılan birçok cephede görev yapan ve açılmış olan bu cephelerde uzun süre savaşmak zorunda kalan askerlerin büyük çoğunluğunun geri dönememesi nedeniyle, geride kalan bayanların zorunlu olarak ağır ve yorucu tüm işleri devam ettirmek zorunda olmaları en önemli faktör olarak söylenebilir. Diğer önemli bir durum ise o yıllarda hüküm süren komünist sistemin getirmiş olduğu kadın-erkek eşitliğidir. Bu sayede bayanlar istedikleri makamlarda ve mevkilerde rahatlıkla çalışıp, kariyer yapabilme fırsatı bulmuşlardır. Önemli bir unsur ise erkek nüfusunun büyük bir kısmının aşırı alkol tüketmesi ve sahip oldukları işlere olması gerektiği ölçüde ehemmiyet ve ilgi göstermemeleri şeklinde açıklanabilir.

Yine Türkiye ile Rusya arasında doksanlı yılların başlarında bavul ticaretini başlatıp, iki ülke arasında ticari alandaki köprünün temelini atanlar Rus bayanlarından başkası değildir. Bu sayede iki dev toplum birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulmuş ve kısa bir süre içerisinde birçok alanda ilişkileri geliştirmişlerdir.

Sonuç olarak güzellikleriyle kitaplara konu olmuş, tarihte birçok olayda başrol oynamış, kimi zaman dünyada dengelerin değişmesine neden olacak makamlarda bulunmuş Rus bayanları, zamanı geldiğinde ise çalışkanlıklarıyla ülkelerini kalkındırıp, ayakta tutmayı çok iyi bilmişlerdir.

Şükrü Özdemir

2 yorum:

  1. Ülke nüfusunun kaçta kaçı bayanlardan oluşuyor? Bilgi verebilir misiniz? А

    YanıtlaSil
  2. 2010 verilerine göre Rusya'da 76,275 bayan, 65,639 erkek nüfusu olarak sayılmış.

    YanıtlaSil