Güncel Rusça Dersler - Rusyam.com

13 Kasım 2011 Pazar

İlk kartpostal Amerika'dan..

İlk kartpostal Amerika'dan..

Başlıktan da belli olduğu üzere Rusya'da bulunduğum süre zarfı içerisinde ilk kartpostalımı Amerika'nın Washington eyaletinde oturan, orada kendi deyimiyle mütavazi bir kütüphanede çalışan, iki çocuk annesi, 38 yaşında, hanım hanımcık birinden aldım.. Güzel bir duygu hiç tanımadığınız birinden posta almak, kesinlikle deneyin derim:)

Şimdi okuyanlar arasından, Ne alaka? Neden gönderdiler? Amaç ne? diyenleriniz olabilir.. Birkaç cümle ile özetlersem; bu kartpostal alışverişi #postcrossing isimli bir sayfa aracılığı ile oluyor.. Burada insanlar sitenin geliştirdiği sistem sayesinde hiç tanımadığı kişilere kartpostal gönderip, hiç bilmediği diyarlardan kartpostallar alıyorlar.. Bu sayede bir çok ülkeden insanla tanışma, kendinizi ve kültürünüzü tanıtma, bildiğiniz dillerde pratik yapma imkanı elde ediyorsunuz.. Sitenin arayüzü ingilizce olmasına karşı zor olan bir şey yok.. Tabiri diğerle bilgisayar ingilizcesi bilmek fazlasıyla yeterli bu iş için;)

Bende daha yeniyim diyebilirim bu #postcrossing olayında.. Sayfada 1500, 1000, 750 kartpostal gönderip, almış kişilerin sayısı az değil.. Hayatlarını buna vermişler gibi sanki.. Diğer taraftan doğmuş çocuğu adına kartpostal gönderen kişilerde biliyorum.. Bunlar çok hoş şeyler gerçekten..

Bu tip aktivitelere merakınız varsa, bence hiç düşünmeden 'alın, verin sosyal hayata can verin' ;)

İşte ilk postam..



3 yorum:

  1. çok mantikli dostum

    YanıtlaSil
  2. Washington eyaleti deyince bizim eyalet, ABD'nin kuzeybatisi sandim, cunku burada cok Rus var. Meger Washington D.C. imis, ABD'nin baskenti herhangi bir eyalete bagli degil, 'federal district' sayiliyor :) Iyi kartpostallasmalar size :)

    YanıtlaSil